Bizimle iletişime geçin

İMAR BARIŞI

Korkuteli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dr. Sadık Önal İmar barışı başvurularıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

15.09.2018 / 21942 Görüntüleme

İmar Barışında Önemli Hususlar

Korkuteli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dr. Sadık Önal İmar barışı başvurularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Önal açıklamasında 3194 sayılı imar kanununun geçici 16 maddesiyle yürürlüğe giren imar barışı ile ilgili bilgiler verdi. Önal açıklamasında,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca müracaat edilmiş ya da alınmış yapı kayıt belgelerine ait tüm inceleme ve detaylı araştırmalar bizzat Bakanlığımız yetkililerince yapılmakta olup; yanlış ya da yalan beyanda bulunanlar hakkında ilgili mevzuat ve kanunlar kapsamında işlemler takip edilmektedir” dedi.

“31 Aralık 2017 öncesi”

Önal açıklamasında, “ 18.05.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ''Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılamasına İlişkin Kanun'' çerçevesinde İmar Barışı ile ilgili 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun Geçici 16.Maddesi kapsamında ve 06.06.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan "Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" ile İmar barışı yürürlüğe girdiği vatandaşlar tarafından bilinmektedir. Yapı Kayıt Belgesi Müracaatları: Yapı Kayıt Belgesi 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilecek olup; Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31/10/2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31/12/2018 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda ilgili kanun ve mevzuatlar ile İmar barışı başvuruları e-devlet üzerinden başvurular yapılmaya başlanmış ve Yapı Kayıt Belgeleri vatandaşlarımızın başvuru yaptıkları e-Devlet sistemine gönderilmeye başlanılmıştır” dedi.

“Yapı kayıt belgesi yeterli”

“Yapı kayıt belgesi alan vatandaşlarımız elektrik ve su aboneliğinden ilgili kurumlara başvuru yaparak faydalanabilirler” şeklinde sözlerini sürdüren Korkuteli Belediyesi İmar ve şehircilik müdürü Dr. Sadık Önal, “ Diğer taraftan yapı kayıt belgesi ile tapuların ayrılması ve cins değişikliği de gerçekleşmektedir. Yapı kayıt belgeleri müracaat edilen yapı için geçerli olup, bina ortadan kalkıncaya kadar geçerlidir. Elektrik ve su abonesi alınması için Yapı kayıt belgesi alan vatandaşlarımız cins değişikliğine gerek kalmaksızın başvuru yapabilirler. Cins değişikliği işlemlerini de tercihen yapabilirler şeklinde konuştu.

“Bakanlık denetimi yapılıyor”

Önal açıklamasının sonunda, “ Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca müracaat edilmiş ya da alınmış yapı kayıt belgelerine ait tüm inceleme ve detaylı araştırmalar bizzat Bakanlığımız yetkililerince yapılmakta olup; yanlış ya da yalan beyanda bulunanlar hakkında ilgili mevzuat ve kanunlar kapsamında işlemler takip edilmektedir” dedi.