Bizimle iletişime geçin

KORKUTELİ’NDEN ''Düğün Evi'' GEÇTİ

KORKUTELİ KAYMAKAMI EROL TANRIKULU’NUN DAVETLİSİ OLARAK ORGANİZASYONUNU ANTALYA / KORKUTELİ FATMA MEHMET CADIL FEN LİSESİ MÜDÜRÜ DURMUŞ ÖZOKUDAN’IN

29.01.2018 / 22362 Görüntüleme

KORKUTELİ’NDEN ''Düğün Evi'' GEÇTİ

KORKUTELİ KAYMAKAMI EROL TANRIKULU’NUN DAVETLİSİ OLARAK ORGANİZASYONUNU ANTALYA / KORKUTELİ FATMA MEHMET CADIL FEN LİSESİ MÜDÜRÜ DURMUŞ ÖZOKUDAN’IN ÜSTLENDİĞİ “DÜĞÜN EVİ OYUN EVİ” ADLI OYUN LOKMAN HEKİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU KONFERAS SALONUNDA SEYİRCİLERLE BULUŞTU.

Kültürel gelişmeyi sağlayan gizil güçlerden biri de tiyatrodur; öyle ki sanatsal yaratıyı en etkin biçimde topluma aktaran bir araç durumundadır. Tiyatro uyarı görevini yaptığı kadar, topluma gerçek düşünce erkini ve özgürlüğünü sağlar.

Fatma-Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen lisesinde tiyatro etkinliği yapıldı. ‘’Düğün evi Oyun evi’’ adlı oyun ile öğrenciler ve veliler tiyatro ziyafetini izleme fırsatı buldular.

Üniversite sınavına hazırlık yapan aday gençlerin yoğun temposuna, okul yönetiminden destek geldi. Okul yönetimi çocukların sınav heyecanını atlatmaları için böyle faydalı bir çalışma yaptıklarını bu tür etkinliklerden geri kalmamaları için ellerinden gelen imkânları zorlayarak çocukların daha iyi motive olmasını sağlayacaklarını dile getirdiler.

Gençlerin sahnede oyun seyretme deneyimleri arttıkça bu durum onların sosyal davranışlarına da yansımaktadır. Oyunu izleyen öğrenciler: ‘’ başkalarıyla daha iyi geçinme, çevreyle daha güçlü bir bağ kurma, kendine güven, uyum sağlama ve cesaret gibi konularda kendilerini geliştireceklerini ‘’ dile getirdiler.

OYUN HAKKINDA KISACA BİLGİ VERELİM:

DÜĞÜN EVİ OYUN EVİ

DERLEYEN: PROF.DR. NURHAN KARADAĞ

YÖNETEN: AYLİN ARSLAN

DEKOR KOSTÜM: ABDULLAH SÜREKLİ

MÜZİK UYGULAMA: EROL ATMACA

SES- IŞIK: MUSTAFA UÇAK

OYUNCULAR: Abdullah Sürekli - Aylin Arslan- Özge Efe- Derya Bütev - Aykut Keser - Hüseyin Yorgancı - Emre İnal - Mustafa Samanlı - Yiğit Sürekli - Alkan Avcı - Semagül Demir - Fatih Özseçen - Akın İpek - Dudu Keser - Berk İçen - Seçkin Güner - Hakim Tanhan - Oya Akbaş.

OYUNUN KONUSU: Binlerce yıllık Anadolu geleneğinden gelen seyirlik oyunların bir araya gelmesiyle oluşmuş olan oyunda, Anadolu halkının ürettiği, yaşattığı, kendisiyle birlikte değiştirdiği ve geliştirdiği yaşama biçimi sahneye yansıtılmıştır.

Prof. Dr Nurhan Karadağ'ın araştırıp kurguladığı oyunda tarihi yüzbinlerce yıl öncesine dayanan ve halen Anadolu'da pek çok köyde devam ettirilen köy seyirlik oyun gelenekleri işlenmiştir. Anadolu insanları, toplayıcılık mevsim dönüşümleri, ekim-dikim ve hasat zamanlarına özel bir önem vermiş, bu zamanları oruç, rituel ve şenliklerle kutsamıştır.